Logo Amazing Golf Africa

Wijngebied, Hermanus en Kaapstad 12 dagen met golf

Dag 1 - Franschhoek
Vandaag arriveert u in Kaapstad. Nadat u de bagage in ontvangst heeft genomen kunt u bij Europcar de gewenste huurauto ophalen. Vergeet u niet, dat er in Zuid Afrika links gereden wordt ! Wij adviseren u om op de luchthaven Zuid Afrikaanse Randen te pinnen, dit is de gemakkelijkste en meest voordelige wijze om deze valuta te verkrijgen. Vervolgens rijdt u naar het pittoreske plaatsje Franschhoek (ca 45 km) waar u vier nachten verblijft in een 4* guesthouse in een luxury room op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 - Franschhoek
Na een uitgebreid heerlijk ontbijt kunt u al meteen genieten van de mooie baan De Zalze gelegen in het parklandschap van Spier Estate. Hier hebben we voor u de gewenste starttijd geboekt en kunt u spelen tussen de sinasappel plantages en wijngaarden. In het plaatsje Franschhoek en omgeving zijn een aantal zeer goede restaurants gevestigd, waarvan wij Les Quartier Francais (onderdeel uitmakend van Relais & Chateau groep) en het daar tegenover gelegen Reuben's ten zeerste aanbevelen.

Pinguins in Boulders Beach
Pinguins in Boulders Beach in Simonstown
Wine Estate Boschendal
Wine Estate Boschendal bij Franschhoek

Dag 3 - Franschhoek
Vandaag hebben wij voor u een dagje vrij van golf ingepland. De ochtend heeft u ter vrije besteding. Om 12:30 uur wordt u bij Rhebokskloof te Paarl verwacht voor een lunch en aansluitend om 14:00 uur heeft u een winetasting en cellar tour of vineyard tour afhankelijk van het seizoen.

Dag 4 - Franschhoek
Na het ontbijt rijdt u richting golfcourse Pearl Valley, ontworpen door de bekende Jack Nicklaus. Deze vlakke topbaan met veel waterhindernissen heeft prachtige vergezichten over de omringende wijnbergen. De overige tijd in dit gebied kunt u besteden aan bijvoorbeeld een tocht door het prachtige wijngebied, diverse wijnestates bezoeken en de plaatsen Stellenbosch en Paarl bekijken. Er is natuurlijk ook gelegenheid om te relaxen bij het zwembad van uw guesthouse. Uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, goede restaurantjes en mooie routesuggesties ontvangt u bij de reisbescheiden van Amazing Golf Africa.

Dag 5 - Hermanus
Vandaag rijdt u op uw gemak naar het liefelijke kustplaatsje Hermanus via de prachtige route langs Somerset West, Gordon's Bay, Pringle Bay en Betty's Bay. Hermanus staat bekend om het uitstekend spotten van de walvissen in de baai op zeer korte afstand en als u geluk heeft kunt u er nog van genieten, want het seizoen is van juni tot eind november/begin december. U verblijft hier in een zeer goed verzorgd 5* guesthouse aan zee op basis van logies en ontbijt, maar voor de eerste overnachting wordt u door het huis een fantastisch 5-gangendiner aangeboden.

Baai van Hermanus
Baai van Hermanus
Golfbaan Clovelly
Golfbaan Clovelly bij Kalkbay

Dag 6 - Hermanus
Na een heerlijk ontbijt op het terras met uitzicht op de baai kunt u bijvoorbeeld het leuke centrum van Hermanus verkennen en 's middags kunt u wederom genieten van een partijtje golf op de schitterende baan van Arabella, genomineerd als een 5* golf ervaring, in de nabijheid van Hermanus. Hier wordt jaarlijks het Nelson Mandela Charity golf toernooi gehouden om geld in te zamelen voor Nelson Mandela Children's foundation. Overnachting is wederom in Hermanus.

Dag 7 - Kaapstad
Vandaag vertrekt u richting Kaapstad en wij hebben op de route nog een starttijd geregeld op de leuke baan van Royal Cape Golfclub met een enorm groot clubhuis. Dit is de oudste club van Zuid Afrika en dateert van 1886. U logeert in Kaapstad 4 nachten in een zeer comfortabel 5* hotel gelegen in de chique wijk Bantry Bay aan zee en is centraal gelegen ten opzichte van alle bezienswaardigheden. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Eigenaren Luc en Els Deschouwer (van Belgische afkomst) assisteren u graag bij het maken van een keuze voor wat betreft onder andere de vele restaurants.

Dag 8 - Kaapstad
Vandaag adviseren wij u de prachtige Cape Peninsula dagtour te maken, die u langs onder andere Simonstown, bekend om de pinguïns op het strand, Cape Point Nature Reserve met Kaap de Goede Hoop, Chapman's Peak en Hout Bay, bekend om de boottocht naar de zeehondjes, leidt.

Zeiltocht Indische Oceaan
Zeiltocht op de Indische Oceaan
Dolfijnen in Hermanus
Dolfijnen in Hermanus

Dag 9 - Kaapstad
Deze dag kunt u weer heerlijk genieten van golfen op de prachtige golfcourse Steenberg,bekend om zijn magnifieke greens en fairways. Aansluitend hebben we een cellar tour op Groot Constantia met een diner in een fantastisch restaurant Simon's voor u geboekt.

Dag 10 - Kaapstad
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding en kunt u dé cosmopolitan van Zuid Afrika, Kaapstad, ook wel The Mother of South Africa genoemd, met al zijn bezienswaardigheden ontdekken. Er zijn vele bezienswaardigheden, zoals onder andere de Tafelberg, Victoria & Alfred Waterfront, South African Cultural Museum, Kirstenbosch Botanische Tuinen, Castel of Good Hope, Two Oceans Aquarium, Greenmarket, stranden Clifton Beach en Bantry Bay, Canal Walk shoppingcenter. Wij helpen u graag met het boeken van eventuele excursies, zoals onder andere de 3 uur durende tour Robbeneiland en bijvoorbeeld een georganiseerde tour naar township Khayelitsha, welke zeker de moeite waard zijn.

Kreeft bij restaurant Panama Jacks
Genieten van lobster bij restaurant Panama Jacks
Bantry Bay bij Kaapstad
Bantry Bay bij Kaapstad

Dag 11 - Kaapstad
Vandaag is het helaas alweer de laatste dag van uw vakantie en we hebben ter afsluiting nog een laatste rondje golf ingepland op de prachtige golfcourse Clovelly. Een erg aantrekkelijke baan, die tactisch gespeeld moet worden vanwege de vele doglegs en de smalle fairways. Wind speelt hier zeker een rol van betekenis. Na afloop heeft u nog gelegenheid om op te frissen en nog te genieten van een diner alvorens u richting vliegveld , circa 30 minuten, dient te vertrekken. Hier dient u de auto in te leveren en checkt u in voor uw terugvlucht naar Amsterdam, welke circa 23:30 uur vertrekt.

Dag 12 - Aankomst Amsterdam
Geplande aankomst is om ca 11:00 uur in Amsterdam.

 
Enjoy Amazing Golf Africa © de Specialist in Luxe Reizen naar Zuid Afrika
Sitemap