Logo Amazing Golf Africa

Reisaanbod Mpumalanga-Krugerpark-Sun City 18 dagen met golf

Dag 1 t/m dag 2 - Johannesburg
Vanavond arriveert u op Johannesburg International Airport. Hier wordt u opgewacht door de eigenaar John, die uw transfer verzorgt naar de sfeervolle 4* Guesthouse, waar u verblijft op basis van logies en ontbijt. De guesthouse met zwembad is rustig gelegen in Randburg, een buitenwijk van Johannesburg. Na een uitgebreid ontbijt op dag 2 hebben wij voor u een indrukwekkende tour naar de wereldberoemde Township Soweto met een bezoek aan het Apartheidsmuseum onder begeleiding van de ervaren gids Max geboekt. U wordt opgehaald van en teruggebracht naar uw Guesthouse. Vandaag wordt tevens uw huurauto afgeleverd door Europcar.

Dag 3 t/m dag 5 - Nelspruit
Na het ontbijt rijdt u oostwaarts, richting Nelspruit (ca 4 uur) gelegen in de provincie Mpumalanga, waar u overnacht op basis van logies en ontbijt in een zeer landelijk gelegen 4* lodge met een heerlijk zwembad. Vanuit de countrystijlachtige lodge heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels. Op het terrein van de lodge lopen een aantal wilde dieren zoals struisvogels, zebra's, impala's, kudu's en dergelijke. Gastvrouw Ann en gastheer Chris bieden u een zeer persoonlijke en perfecte service.

Soweto tour Johannesburg
Soweto tour met gids bij Johannesburg
The Palace in Sun City
The Palace in Sun City met Gary Player golfcourse

Voor dag 4 hebben wij een starttijd geboekt op de 18 holes golfcourse van Nelspruit. Deze golfbaan is meer dan 80 jaar oud en kenmerkt zich door prachtige eeuwenoude bomen en vele diverse fruitbomen met panoramische uitzichten over het gebied.

Op dag 5 kunt u wederom genieten van golfen op de prachtige parkbaan van White River circa 30 minuten van Nelspruit. Deze baan ligt 1000 meter boven zeepeil in een mooi natuurgebied. De overige tijd kunt u besteden aan bezienswaardigheden, zoals de Botanisch tuin, Sudwala Caves en Casterbridge Farm, een gezellig artistiek centrum met shops, galeries en restaurantjes.

Dag 6 t/m dag 7 - Sabi Sands Game Reserve
Na het ontbijt reist u naar het Sabi Sands Private Game Reserve in het Krugerpark, waar u de komende 2 dagen verblijft in een prachtige 4* Lodge op basis van All Inclusive, inbegrepen zijn alle maaltijden en 2 game drives per dag.

Roofvogel in opvangcentrum
Roofvogel in opvangcentrum voor gewonde dieren Moholoholo bij Hoedspruit
Luipaard in Thorny Bush Game Reserve
Luipaard in Thorny Bush Game Reserve

Na aankomst geniet u van een lekkere lunch en heeft u de tijd om te relaxen of een verfrissende duik in de plunge pool te nemen alvorens na de thee (ca. 16:00 uur) deel te nemen aan uw eerste echte safari rit in een open 4x4 safari-auto op zoek naar de 'Big Five'. Tegen zonsondergang wordt midden in de bush gestopt voor een drankje (de zogenaamde Sundowner) en wachten de ranger en de tracker totdat de nacht invalt. Vervolgens zal de tracker de rest van de game drive met behulp van een sterke lamp proberen de nachtdieren voor u te vinden. Terug bij de lodge wacht een diner onder de open sterrenhemel bij het kampvuur.

De volgende dag gaat u vroeg een ochtendsafari maken. Facultatief kunt u overdag ook nog een wandelsafari onder begeleiding maken. Deze dagen staan in het teken van het spotten van onder andere de Big Five: luipaard, leeuw, olifant, buffel en neushoorn en kunt u volop genieten van de vele dierengeluiden.

Ranger met Luipaard
Ranger met Luipaard in Sabi Sand Game Reserve
Schooltje in White River
Schooltje in White River

Dag 8 t/m dag 10 - Hazyview
Na de ochtendsafari en een welverdiend ontbijt reist u naar Hazyview, waar u overnacht in een zeer vriendelijk landelijk gelegen 4* Guesthouse in een mooie gardensuite op basis van logies en ontbijt. Het restaurant is uitstekend en u kunt hier dan ook heerlijk dineren.

Dag 09 heeft u een vrije dag ter besteding en kunt u lekker relaxen bij het zwembad of bijvoorbeeld de omgeving met vele fruitplantages verkennen. De guesthouse informeert u graag over de bezienswaardigheden.

Overigens is het ook erg leuk om deel te nemen aan het zogenaamde evening festival van het nabij gelegen Shangana Cultural Village. Dit betreft een avondvullend programma met zang en dans van de mensen, die tot de Shangaan stam behoren en deze show wordt onderbroken voor een traditionele maaltijd.

Op dag 10 kunt u weer genieten van golfen op de mooie baan van de gezellige Sabi River Golfcourse, waar u de permanente bewoners "nijlpaarden en krokodillen" in het water langs de course kunt aanschouwen !

Dag 11 t/m dag 12 - Hoedspruit
Na een vroeg ontbijt rijdt u langs de prachtige Panoramaroute met bezienswaardigheden zoals God's Window, de Three Rondavels, Bourke's Luck Potholes en prachtige watervallen richting Hoedspruit, waar u overnacht in een 4* Lodge midden in een prachtig natuurgebied op basis van halfpension. Uw Guesthouse met zwembad is heel rustig gelegen aan het begin van de Blyde River Canyon Nature Reserve.

Giraf in Pilanesberg
Giraf in Pilanesberg Game Reserve
Rondavels in Mpumalanga
Rondavels op de Panoramaroute in Mpumalanga

Wij adviseren u op dag 12 eerst de Cheetah Farm (gehele dag open) en daarna Moholoholo, opvangcentrum voor wilde gewonde dieren, te bezoeken. De tour start om 15:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Beide centra liggen in de nabije omgeving van de Guesthouse en zijn zeer interessant om te ervaren.

Dag 13 t/m dag 14 - Tzaneen
Na het ontbijt reist u naar Phalaborwa (ca 1 uur) naar de beroemde 18 holes golfbaan Hans Merensky, tegen het Krugerpark aan voor een spectaculair rondje golf. Hier kunnen wilde dieren, zoals antilopen, apen en giraffen over uw schouders mee kijken ! De baan wordt overigens wel bewaakt. Na het golfen reist u westwaarts (ca 1 uur) naar Tzaneen, waar u overnacht in een prachtig 5* Guesthouse met zwembad en spa op basis van logies en ontbijt.

Op dag 14 kunt u genieten van de mooie omgeving. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de vele theeplantages of voor de liefhebber kunt u een tour per olifant maken in het natuurgebied

Dag 15 - Sun City
Na een vroeg ontbijt reist u via de N1 naar Pretoria en vervolgens door naar het wereldbekende Sun City. Sun City Resort ligt in het woeste noordwesten van Zuid-Afrika en wordt omgeven door bergen en de ongetemde grootsheid van het Afrikaanse bushveld. Met sensationeel entertainment, één van 's werelds uitzonderlijkste waterparken, 2 golfbanen en een eersteklas casino slaat het ritme van Sun City zijn eigen drum.

Paarse Jacaranda
Paarse Jacaranda in Pretoria
God's Window bij Blyde River Canyon National Reserve
God's Window bij Blyde River Canyon National Reserve

U overnacht in een prachtig 4* hotel van Sun International op basis van logies en ontbijt.

Dag 16 - Sun City
Vandaag hebben we een starttijd geboekt om 11:00 uur op de uitdagende golfcourse van Lost City. Het gevaarlijkste deel van de Lost City Golfbaan is de 13e hole, waar 38 krokodillen van soms wel twee meter lengte leven. Golfers wordt afgeraden hun ballen uit het door krokodillen vergeven water te halen. Zorg dat u nog wat tijd over heeft voor een rondje cocktails in het clubhuis in de stijl van de Zimbabwe Ruïnes dat uitkijkt over de negende en achtiende greens. Hier kunt u nog genieten van "Out of Africa" ervaring.

Dag 17 t/m 18 - Johannesburg-Amsterdam
Vanmorgen kunt u nog genieten van het laatste partijtje golf van deze vakantie op de Gary Player Country Club. Deze staat bekend als een moeilijke en veeleisende baan. Sinds 1981 vindt hier de Nedbank Million Dollar Golf Challenge plaats. De baan eist uithoudingsvermogen en precisie van de spelers.

Na het golfen is er nog gelegenheid om u op te frissen en om nog een maaltijd te genieten alvorens u richting Johannesburg airport reist. Bij Europcar dient u de huurauto in te leveren. Vervolgens checkt u in voor uw terugvlucht naar Amsterdam, die om circa 23:30 uur vertrekt en de volgende dag (dag 18) om circa 10:30 uur weer arriveert in Amsterdam.

 
Enjoy Amazing Golf Africa © de Specialist in Avontuurlijke Reizen naar Zuid Afrika
Sitemap