Logo Amazing Golf Africa

Wijngebied, Tuinroute en Kaapstad 22 dagen met golf

Dag 1 t/m 4 - Franschhoek
Vandaag arriveert u in Kaapstad. Hier wordt u van harte welkom geheten door een medewerker van de Guesthouse, die de transfer naar uw sfeervolle 4* accommodatie gelegen in Franschhoek verzorgt. Hier overnacht u vier nachten op basis van logies en ontbijt. Wij adviseren u om op de luchthaven Zuid Afrikaanse Randen te pinnen, dit is de gemakkelijkste en meest voordelige wijze om deze valuta te verkrijgen.

Op dag 2 wordt om 09:00 uur bij uw accommodatie door Europcar de huurauto afgeleverd. Houdt u er rekening mee dat in Zuid Afrika links wordt gereden ! Vandaag kunt u genieten van uw eerste golfpartijtje in Zuid Afrika en wij hebben voor u een reservering gemaakt bij golfcourse Erinvale. Dit is een uitdagende glooiende parkachtige baan in een spectaculair landschap in Somerset West. In het plaatsje Franschhoek en omgeving zijn een aantal zeer goede restaurants gevestigd, waarvan wij Les Quartier Francais (onderdeel uitmakend van Relais & Chateau groep) en het daar tegenover gelegen Reuben's ten zeerste aanbevelen.

De Wijngaarden van Paarl
De Wijngaarden van Paarl
Giraffen in Aguila
Giraffen in Aguila game reserve

Voor dag 3 hebben wij een reservering gemaakt om 12:30 uur bij het bekende wijnhuis Boschendal. Hier kunt u genieten van een sfeervolle picknick lunch in de prachtige tuin met aansluitend een winetasting. Voor de overige tijd adviseren wij u om het wijngebied verder te verkennen en een bezoek te brengen aan de bekende plaatsen zoals Stellenbosch en Paarl. Uiteraard is er ook altijd tijd om even te relaxen bij het zwembad van uw Guesthouse, want tenslotte is het wel uw vakantie.

Dag 4 staat weer in het teken van golfen en vandaag gaat u de mooie heuvelachtige baan in het hart van de Kaapse wijnregio verkennen.

Dag 5 t/m 7 - Hermanus
Vandaag rijdt u naar het kleine kustplaatsje Hermanus via de prachtige route langs Somerset West, Gordon's Bay, Pringle Bay en Betty's Bay. Hermanus staat bekend om het uitstekend spotten van walvissen in de baai op zeer korte afstand, het seizoen begint in juni en eindigt eind november/begin december. In september en oktober zijn de meeste walvissen te zien. U verblijft hier in een zeer goed verzorgd 5* Guesthouse met prachtig uitzicht over zee op basis van logies en ontbijt.

Golfbaan Swellendam
Golfbaan Swellendam
Kaap de Goede Hoop op Cape Peninsula
Kaap de Goede Hoop op Cape Peninsula

Voor dag 6 hebben wij een reservering gemaakt bij de Arabella golfcourse, een absolute topbaan, nummer 5 op de lijst van beste golfbanen in Zuid Afrika. De overige tijd kunt u besteden aan het verkennen van het gezellige plaatsje Hermanus met zijn prachtige stranden, mooie decoratiewinkels en vele heerlijke eetgelegenheden zoals The Rock, Bientang's Cave Seafood en Burgundy.

Dag 8 t/m 9 - Botlierskop Game Reserve
Na het ontbijt volgt u de N2 oostwaarts in de richting van Mosselbay (ca 300 km). U verblijft de komende twee dagen in het malariavrije Botlierskop Private Game Reserve in een luxury tent op basis van vol pension, inclusief 1 nature walk en 1 game drive per dag. Bij uw verblijf is ook een Elephant Picknick inbegrepen. U kunt genieten van de prachtige flora & fauna onder begeleiding van vakkundige en ervaren gidsen. Hier kunt u bijvoorbeeld de neushoorn, leeuw, buffalo en giraf tegenkomen.

Afrikaanse markt in Mosselbay
Afrikaanse markt in Mosselbay
Guesthouse de Kloof in Swellendam
Guesthouse de Kloof in Swellendam

Dag 10 t/m 13 - Knysna
Na het ontbijt gaat u op weg naar het prachtige en gezellige artistieke plaatsje Knysna, gelegen aan de lagune. Hier verblijft u 4 nachten in een goed en gezellig 3* Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Voor dag 11 hebben we een reservering gemaakt voor de 18 holes golfcourse van Pezula, een uniek prachtig gelegen golfcourse op de Knysna Heads met schitterende uitzichten over zee, lagune en Knysna.

Op dag 12 heeft u een vrije dag ter besteding. In Knysna, het centrum van de tuinroute zijn legio hoogtepunten te bezoeken en activiteiten te ondernemen, zoals bijvoorbeeld het maken van een boottrip naar de indrukwekkende Knysna Heads met een wandeltocht door het Featherbed Nature Reserve, Plettenberg Bay bezichtigen, het strand van Brenton on Sea, de stoomtrein Outenique Choo-Tjoe, die tussen Knysna en George rijdt, Knysna Elephant Park, natuurpark Tsitsikamma.

Op dag 13 kunt u wederom genieten van een rondje golf op de golfcourse Goose Valley, gelegen aan de oever van de Keurbooms Lagoon in Plettenberg. In Knysna kunnen wij u onder andere de restaurants Sirocco en Knysna Oyster Co op Thesen Island aanbevelen.

Dag 14 t/m 15 - Oudtshoorn
Na het ontbijt rijdt u via het plaatsje George en over de indrukwekkende Outeniqua pass naar Oudtshoorn. Dit gebied heet de Karoo bekend om zijn woestijnachtig karakter. Het is het centrum van de struisvogelindustrie. Hier verblijft u twee nachten in een schitterend 4* Guesthouse op basis van logies en ontbijt in een watercabin room. Deze accommodatie is gelegen net buiten Oudtshoorn, op slechts enkele minuten afstand van hartje centrum, tegenover de Safari Ostrich Showfarm.

Wijk Bo-Kaap in Kaapstad
Wijk Bo-Kaap in Kaapstad
Baboons bij St. Francis Bay
Baboons op de weg bij St. Francis Bay

Op dag 15 kunt u eventueel de Struisvogelfarm bezoeken, waarbij u de gelegenheid heeft om op struisvogel eieren te staan en te proberen om op deze grote vogels te rijden. Daarnaast biedt Oudtshoorn diverse andere hoogtepunten zoals de Cango Caves, het CP Nels Museum, een prachtige route over de Swartberg Pass, of een bezoek aan de Cango Wildlife Ranch, waar u een interessante rondleiding krijgt door dit wildpark en de kans heeft om een Cheeta (jachtluipaard) te aaien.

Dag 16 - Swellendam
Vanuit Oudtshoorn volgt u westwaarts de mooie dagroute over de bekende Route 62 richting Swellendam. Dit landelijk gelegen plaatsje wordt ook wel het "Kleine Zwitserland" genoemd. Hier overnacht u in een sfeervolle 4* lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 17 t/m 21 - Kaapstad
Na een paar dagen zonder golf kunt u weer uw hart ophalen op weg naar Kaapstad op de mooie 18 holes golfbaan de Zalze, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omringende bergen van het wijngebied. Daarna rijdt u naar dé cosmopolitan van Zuid Afrika, de mooie stad Kaapstad. Hier verblijft u in een zeer vriendelijk 4* Guesthouse, gelegen in de bekende wijk Greenpoint op basis van logies en ontbijt. De eigenaars helpen u graag met informatie geven voor het verkennen van de stad en zorgen dat het u aan niets ontbreekt.

Op de dag ter vrije besteding in Kaapstad, ook wel The Mother of South Africa genoemd, heeft u alle gelegenheid om de bezienswaardigheden van Kaapstad en haar omgeving te ontdekken. Er zijn vele bezienswaardigheden zoals de Tafelberg, het Victoria & Alfred Waterfront, het South African Cultural Museum, Greenmarket, Kirstenbosch Botanische Tuinen, Castel of Good Hope, Two Oceans Aquarium, een helikoptervlucht over de stad maken of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stranden Clifton Beach en Bantry Bay en daar aan het strand lekker dineren. Aangezien er zoveel te ontdekken is stellen wij u voor om bijvoorbeeld vandaag een 3 uur durende historische middagtour Robbeneiland te maken met aansluitend V&A Waterfront met zijn vele winkels, terrasjes, restaurantjes en muziek optredens te bekijken.

Terras in Waterkant Village
Terras in Waterkant Village
Thesen Island In Knysna
Thesen Island In Knysna

Op dag 19 kunt u weer genieten van een partijtje golf op de prachtige baan van Steenberg. Na afloop kunt u het wijngebied van Groot Constantia nog bezichtigen en bijvoorbeeld dineren in de zeer goede restaurants Simon's of Buitenverwachting.

Op dag 20 adviseren wij u de prachtige dagtour Cape Peninsula te maken via Simonstown, Cape Point Nature Reserve met Kaap de Goede Hoop, Chapman's Peak en Houtbay.

Vandaag is alweer uw laatste dag van uw vakantie en we hebben voor u nog een starttijd geboekt op de golfcourse van Royal Cape voor uw laatste partijtje golf van deze vakantie. Dit is de oudste baan van Zuid Afrika en dateert van 1886. Na 18 holes heeft u nog gelegenheid om u op te frissen en nog bijvoorbeeld een diner te gebruiken alvorens u in de loop van de avond terugrijdt naar de luchthaven van Kaapstad (ca 15 minuten) waar u bij Europcar de huurauto dient in te leveren. Vervolgens checkt u in voor de terugvlucht en u arriveert op dag 22 weer in Amsterdam.

 
Wijngebied, Tuinroute en Kaapstad 22 dagen met golf
Sitemap