Logo Amazing Golf Africa

Kaapstreek-Mpumalanga-Krugerpark 26 dagen zonder golf

Dag 1 - Kaapstad
Eindelijk is de grote dag aangebroken ! Vandaag vertrekt uw KLM vlucht van Amsterdam naar Kaapstad, waar u omstreeks 22:30 uur zal landen. Hier wordt u van harte welkom geheten door een medewerker van uw 4* Guesthouse. Deze persoon verzorgt de transfer naar uw accommodatie, gelegen in de wijk Greenpoint in Kaapstad. De eigenaar zal u goed verzorgen en uiteraard assisteren bij het maken van een keuze voor het restaurant waar u kunt dineren.

Dag 2 - Kaapstad - Robben Island
Om 09:00 uur wordt bij de Guesthouse door Europcar uw huurauto afgeleverd. Zoals u al weet dient u links te rijden in Zuid Afrika. Vandaag hebben wij voor u om 14:00 uur een excursie geboekt naar Robben Island. De boot vertrekt vanaf het V&A Waterfront en neemt u mee naar Robben Island, de gevangenis alwaar voormalig president Nelson Mandela 18 jaren van zijn leven heeft doorgebracht. Na afloop kunt u het gezellige Waterfront verkennen.

Wijngaarden van Montagu
De wijngaarden van Montagu
Winkel Oom Samie Stellenbosch
Oom Samie se winkel in Stellenbosch

Dag 3 - Kaapstad– Cape Peninsula Tour
Vandaag adviseren wij u de prachtige Cape Peninsula dagtour te maken, die u langs onder andere Simonstown, bekend om de pinguïns op het strand, Cape Point Nature Reserve met Kaap de Goede Hoop, Chapman's Peak en Hout Bay, bekend om de boottocht naar de zeehondjes, leidt.

Dag 4 - Kaapstad – dag ter vrije besteding
Op de dag ter vrije besteding in dé cosmopolitan van Zuid Afrika, Kaapstad, ook wel The Mother of South Africa genoemd, heeft u alle gelegenheid om de bezienswaardigheden van Kaapstad en haar omgeving te ontdekken. Er zijn vele bezienswaardigheden zoals o.a. de Tafelberg bij zonsondergang, het Victoria & Alfred Waterfront, het South African Cultural Museum, Greenmarket, Kirstenbosch Botanische Tuinen, Castel of Good Hope, Two Oceans Aquarium, een helikoptervlucht over de stad maken of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stranden Clifton Beach en Bantry Bay en daar aan het strand lekker dineren.

Dag 5 - Kaapstad – bezoek aan township Khayalitsha
Na het ontbijt wordt u vandaag om 08:30 uur bij uw accommodatie opgehaald door uw persoonlijke gids Calvin Johannes, die u meeneemt voor een indrukwekkende tour door de grote township Khayalitsha. Gedurende deze tour laat Calvin u kennis maken met de lokale bewoners van deze township. Omstreeks 13:00 uur brengt Calvin u weer terug naar de accommodatie en heeft u vervolgens de rest van de middag ter vrije besteding. Verblijf in een 4* Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 t/m 8 - Wijnlanden– Franschhoek
Tijd om de mooie stad Kaapstad te verlaten en op weg te gaan naar de nabij gelegen wijnlanden. Hier overnacht u in het pittoreske Franschhoek gedurende drie nachten in een 4* Guesthouse in een luxury room op basis van logies en ontbijt.

Voor dag 6 hebben wij een reservering voor u gemaakt om 11:30 uur voor een Vineyard Tour bij het bekende wijnhuis Boschendal en aansluitend kunt u genieten van een leuke picknick lunch in de prachtige tuin. Wij kunnen u de Boschendal Blanc de Noir van harte aanbevelen ! In het plaatsje Franschhoek zijn een aantal zeer goede restaurants gevestigd, waarvan wij Les Quartier Francais (onderdeel uitmakend van Relais & Chateau groep) en het daar tegenover gelegen Reubens ten zeerste aanbevelen.

Greenmarket in Kaapstad
Greenmarket in Kaapstad
Impala in Bontebok National Park
Impala in Bontebok National Park

Op dag 7 heeft u een vrije dag ter besteding en kunt u misschien een dagtocht maken via een mooie route langs de kustplaatsen Gordon's Bay en Pringle Bay naar het lieflijke kustplaatsje Hermanus of bijvoorbeeld een dagtocht maken naar onder andere de plaatsen Ceres en Tulbagh. De overige tijd in dit gebied kunt u een tocht door de prachtige wijnlanden en een bezoek brengen aan misschien nog een ander wijnhuis naar eigen keuze. Op korte afstand van elkaar liggen de plaatsen Stellenbosch en Paarl. Informatie kunt u altijd verkrijgen bij uw guesthouse of bij het plaatselijke toeristenbureau.

Dag 9 en 10 - Oudtshoorn
Na het ontbijt rijdt u via de prachtige route door de wijnlanden, de Route 62 door de binnenlanden naar Oudtshoorn in het gebied genaamd Karoo. Hier verblijft u twee nachten in een 4 * Guesthouse op basis van logies en ontbijt in een zogenaamde water cabin. Deze accommodatie is gelegen net buiten Oudtshoorn, op slechts enkele minuten afstand van hartje centrum, tegenover de Safari Ostrich Showfarm.

Oudtshoorn staat bekend om de struisvogelindustrie en u kunt, indien geïnteresseerd, een Struisvogelfarm bezoeken. Daarnaast biedt Oudtshoorn diverse andere hoogtepunten zoals de Cango Caves, het CP Nels Museum, een prachtige route door de Swartberg Mountains, of een bezoek aan Cango Wildlife Ranch, waar u een interessante rondleiding krijgt door dit wild park en de kans heeft om een Cheeta (jachtluipaard) te aaien.

Dag 11 t/m 14 - Knysna
Deze dagen brengt u door in hét centrum van de tuinroute, het artistieke plaatsje Knysna en verblijft u in een zeer goed en leuk 3* Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

In Knysna en omgeving zijn legio hoogtepunten te bezoeken en activiteiten te ondernemen, zoals het maken van een boottrip naar de indrukwekkende Knysna Heads met een tour door het Featherbed Nature Reserve, het plaatsje Plettenberg Bay bezichtigen, Brenton on Sea voor het strand. Naast een rit op de authentieke stoomtrein de Outenique Choo-Tjoe, welke tussen Knysna en George rijdt, kunt u de omgeving te voet, te paard, per fiets, per boot en per auto ontdekken. Uiteraard adviseren wij u ook een bezoek te brengen aan het mooie Tsitsikamma National Park.

Bokken in Drakensbergen
Bokken in Drakensbergen
Leeuwin in Manyeleti Game Reserve
Leeuwin in Manyeleti Game Reserve

Dag 15 t/m 16 - Addo
U verlaat de tuinroute en gaat op weg naar het landelijke plaatsje Addo. Hier verblijft u twee nachten in het welbekende zeer goed verzorgde en prachtig gelegen 5* Guesthouse. Het verblijf alhier is op basis van logies en ontbijt. Deze accommodatie maakt onderdeel uit van Good Cooks en dit betekent dat u hier heerlijk kunt dineren. Met alle plezier geven wij de reservering voor het diner voor u door.

Nabij het plaatsje Addo kunt u alvast een voorproefje krijgen van het Wildlife, waar Zuid Afrika over beschikt en een bezoek brengen aan het Addo Elephant National Park, waar u ongetwijfeld een van de vele olifanten en ander wild zal zien.

Dag 17 t/m 19 - Hazyview
Op dag 17 reist u na het ontbijt richting airport van Port Elizabeth waar u de huurauto met volle tank ! inlevert bij Europcar en waar u vervolgens incheckt voor uw vlucht om 12:30 uur van Port Elizabeth naar Johannesburg (vlucht SA412) en vervolgens om 16:00 uur doorvliegt met vlucht SA 8136 naar Nelspruit. Hier komt u om 16:55 uur aan en neemt weer uw huurauto in ontvangst en rijdt naar het nabij gelegen plaatsje Hazyview (circa 1 uurtje). In Hazyview aangekomen ziet u vanzelf de weg naar links aangegeven richting het zeer vriendelijke 4* guesthouse. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt. Er is een restaurant met zeer uitgebreide goede kaart aanwezig.

Op dag 18 heeft u een dag ter vrije besteding en kunt u bijvoorbeeld even lekker relaxen bij het heerlijke zwembad van uw guesthouse of het plaatsje Hazyview verkennen. Overigens is het ook erg leuk om deel te nemen aan het zogenaamde evening festival van het nabij gelegen Shangana Cultural Village. Dit betreft een avondvullend programma met zang en dans van de mensen, die tot de Shangaan stam behoren en deze show wordt onderbroken voor een traditionele maaltijd. Kosten bedragen ongeveer R 200,00.

Voor wat betreft het kopen van souvenirs adviseren wij u dit zoveel mogelijk te doen bij de dames aan de kant van de weg, aangezien zij veel goedkoper zijn dan de gevestigde souvenirs winkels. Maar vooral ook om de arme zwarte bevolking hiermee te steunen. Wanneer u geïnteresseerd bent in echte authentieke Afrikaanse kunststukken, is het absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan Delgoa, gelegen in Graskop.

Rhone Antelope in het Krugerpark
Rhone Antelope in het Krugerpark
Guesthouse aan Crocodile River
Guesthouse aan Crocodile River bij het Krugerpark

Op dag 19 adviseren wij u bijtijds te vertrekken om de prachtige Panoramaroute in de Blyde River Canyon te bezichtigen. Wij adviseren u via Hazyview naar Graskop te rijden, een gezellig plaatsje waar u alle gelegenheid heeft om van een kopje koffie te genieten. Vervolgens rijdt u door Graskop heen en bij helder weer brengt u een bezoek aan de welbekende God's Window. Dit betreft een uitzicht over deze omgeving, welke de Lowveld genoemd wordt. Vervolg deze weg en bij de splitsing aangekomen gaat u naar rechts, welke weg vanzelf langs interessante bezienswaardigheden als Bourke's Luck Potholes komt. Dit betreft een aardige wandeling, die u het natuurfenomeen laat zien, van de kogelgaten uitgeslepen in de rotswanden en bodem, op de locatie waar de Blyde Rivier en de Treur Rivier elkaar ontmoeten. Verderop langs deze weg treft u het magnifieke en misschien wel het mooiste uitzicht op de bekende Three Rondavels. Na een bezoek aan de Three Rondavels rijdt u weer terug en vlak na Bourke's Luck Potholes wordt de weg naar Vaalhoek aangegeven. Hier slaat u rechtsaf en rijdt via een prachtige alternatieve route over een onverharde weg naar het pittoreske voormalige goudzoekers plaatsje Pilgrim's Rest, hetgeen in zijn totaal tot een museum is benoemd. Na een bezoek en eventueel een lunch in Pilgrim's Rest rijdt u via het plaatsje Sabie terug richting Hazyview. Voordat u Sabie bereikt kunt u een bezoek brengen aan de mooie MacMac waterval, die aan de linkerzijde van de weg gelegen is en duidelijk aangegeven wordt. Vanuit Sabie rijdt u terug naar Hazyview waar u wederom verblijft in Rissington Inn op basis van logies en ontbijt.

Dag 20 t/m 22 - Sabi Sands Game Reserve
Na het ontbijt reist u op uw gemak naar het wildreservaat Sabi Sands Game Reserve. Ter hoogte van de plaats Acornhoek wordt de richting naar de noordelijke ingang van dit reservaat duidelijk aangegeven. De laatste 50 km rijdt u door de traditionele dorpjes van de Shangaan stam en is het absoluut veilig om onderweg te stoppen om mensen van deze vriendelijke stam te ontmoeten.

U rijdt naar de ingang van Sabi Sands Game Reserve. Entreekosten bedragen R 70,00 per auto. Vervolgens volgt u de borden naar de 5* Lodge. Vergeet niet goed om u heen te kijken want per slot van rekening rijdt u hier in Big Five Country. Het is natuurlijk dé sport om de Big Five te spotten, de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de moeilijkste (om te vinden) van de vijf, het prachtige luipaard!

Na aankomst geniet u van de lekkere lunch en heeft u de tijd om te relaxen of een verfrissende duik in uw privé plunge pool te nemen bij uw ruime suite. Na de thee (om ongeveer 16:00 uur) neemt u deel aan een echte safari rit in een open 4x4 safariauto op zoek naar deze 'big five'. Tegen zonsondergang wordt midden in de bush gestopt voor een drankje (de zogenaamde Sundowner) en wacht de ranger en de tracker totdat de nacht invalt. Vervolgens zal de tracker de rest van de game drive met behulp van een sterke lamp proberen de nachtdieren voor u te vinden.

Terug bij de lodge wacht een diner onder de open sterrenhemel bij het kampvuur. Verblijf op basis van vol pension en inclusief alle safari activiteiten. Tegen bijbetaling is het tevens mogelijk om met één van de zwarte lokale rangers een bezoek te brengen aan de dorpjes Dixie of Utah, gelegen net buiten het reservaat. U ziet dan hoe deze mensen leven en kunt ook een bezoek brengen aan een lokaal schooltje. De kosten van deze excursie bedragen ongeveer R 185,00 per persoon, welk ten goede komt van ondersteunende projecten voor de mensen die in deze dorpjes leven.

Bananenplantages bij Hazyview
Bananenplantages bij Hazyview
Zebra in Timbavati game reserve
Zebra in Timbavati game reserve

Dag 23 - Dullstroom
Na de laatste ochtend safari rit en het welverdiende ontbijt verlaat u dit wildreservaat en rijdt u via een prachtige route via Graskop naar Sabie en vervolgens over de Long Tom Pass naar Dullstroom. In deze mooie omgeving zijn tal van activiteiten te ondernemen maar het staat met name bekend vanwege de mogelijkheden om hier op forel te vissen. U verblijft in een uitstekend 4* Guesthouse op basis van half pension.

Dag 24 - Pretoria
Eventueel na een korte ochtend wandeling rijdt u vandaag naar de mooie stad Pretoria. In deze stad verblijft u in een 4* hotel op basis van logies en ontbijt. Uiteraard kunt u in het restaurant ook dineren.

Dag 25 - Pretoria - Johannesburg
Vandaag is het helaas uw laatste dag van de vakantie, die u naar eigen keuze kunt invullen. In Pretoria zijn een tal van musea en historische monumenten te bezoeken waaronder het indrukwekkende Voortrekkers Monument. In de loop van de avond rijdt u naar Johannesburg International Airport, waar u bij Europcar uw huurauto inlevert met volle tank! Vervolgens checkt u in voor de rechtstreekse KLM vlucht terug naar Amsterdam, welke om 23:55 uur vertrekt. De geplande aankomsttijd in Amsterdam is de volgende dag, dag 26 om 10:00 uur.

 
Enjoy Amazing Golf Africa © de Specialist in Rondreizen naar Zuid Afrika
Sitemap