Wat maakt Zuid Afrika zo interessant als golfbestemming?

De diversiteit aan landschappen, vegetatie, indrukwekkende bergmassieven, woestijnen, oneindige kusten, tropische oerwouden en Afrikaanse wildernis biedt een uniek decor, waarin de golftoerist op zeer gevarieerde topbanen van wereldklasse zijn of haar hart kan ophalen.

Zuid-Afrika is een fantastische golfbestemming, hetgeen grotendeels wordt bepaald door het milde klimaat. Het land heeft het voorrecht dat men, hoewel slechts 110.000 golfers geregistreerd zijn, toch de beschikking heeft over meer dan 400 prachtige golfbanen, variĆ«rend van kustbanen tot woestijnbanen tot meer traditionele, parkachtige golfbanen waarvan er vele een ware uitdaging zijn. Op sommige banen bestaat zelfs de kans om aangenaam verrast te worden door onder andere aapjes, impala’s, nijlpaarden, krokodillen of zelfs een giraffe!

Wat wij helaas niet in Nederland kennen, maar wat heel gebruikelijk en aangenaam is in Zuid Afrika is om na 9 holes even te pauzeren bij het Halfway House, waar men een drankje en/of lichte maaltijd kan nuttigen. Tevens kunt u soms gebruik maken van een caddie, ook wel “jochie” genoemd, die u wegwijs maakt op de golfcourse. Soms is een buggy, gezien de geaccidenteerdheid van de golfcourse aan te bevelen of verplicht.

De meeste banen zijn gemakkelijk toegankelijk en de greenfees variƫren van 20 tot 70 euro. Bezoekers uit het buitenland zijn van harte welkom waarbij een GVB niet vereist is, maar soms vragen ze naar uw eventuele handicap. De regels op de golfbanen zijn vaak minder strikt.

Als fanatieke golfers hebben wij zelf heel veel banen inmiddels verkend en kunnen u dus deskundig adviseren welke banen echt de moeite waard zijn. Wij boeken graag voor u de gewenste starttijden.