Waarom mag de safari niet ontbreken?

Een bezoek aan één van de wildreservaten en de daarin gelegen privé safari lodges mag niet ontbreken en wordt vaak beschouwd als één van de hoogtepunten van de reis. Het bekendste wildreservaat is de “Nasionale Wildtuin”, het Krugerpark, gelegen in het noordoosten van Zuid Afrika, grenzend aan Zimbabwe en Mozambique. In het Krugerpark zijn weer een groot aantal privé safari reservaten gelegen met hun eigen lodges, variërend van 3 tot 5 sterren plus. Onze favoriet is het Sabi Sands Game Reserve, maar ook Timbavati Private Nature Reserve en Manyeleti Game Reserve kunnen wij van harte aanbevelen.

Naast het Krugerpark zijn er door heel Zuid Afrika nog een aantal malariavrije privé reservaten waar ook vaak de Big Five te zien zijn, zoals Madikwe Game Reserve (North West provincie), Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve (KwaZulu Natal), Buffelsdrift Game Lodge (Western Cape Province) en Addo Elephant National Park (Eastern Cape provincie).

Meestal verblijft u in de safari lodges op basis van All Inclusive (inbegrepen alle maaltijden en 2 game drives per dag). U geniet in de vroege ochtenduren, bij zonsopgang, van uw morning game drive in een open 4×4 safari auto. Altijd een zeer mooi en bijzonder moment in het leven van de wilde dieren. Nachtdieren lopen nog rond en de andere dieren beginnen te ontwaken. Uw persoonlijke tracker en ranger doen hun uiterste best om u zoveel mogelijk van de adembenemende flora en fauna te laten zien.

Na de ochtend safari volgt een ontbijt en daarna kunt u deelnemen aan een game walk, een safari te voet. Dit is onder begeleiding van een ervaren ranger. De rest van de dag gebruikt u om te relaxen, te genieten aan de rand van het zwembad en volgt na de lunch aan het einde van de middag, de evening game drive. De safari rit, die begint voor zonsondergang, wordt onderbroken voor een drankje (Sundowner) en in het donker, met behulp van een sterke zoeklamp voortgezet.